Ajax-uitblinker Onana met Zlatan in UEFA Elftal van de Week

Reacties

André Onana is door de UEFA verkozen tot beste doelman van de heenduels in de zestiende finale van de Europa League. De Ajax-keeper hield donderdagavond zijn doel schoon tegen Legia Warschau (0-0).

Ajax-uitblinker Onana met Zlatan in UEFA Elftal van de Week

De twintigjarige Onana begon het seizoen als eerste doelman van Ajax vanwege de blessure bij Newcastle United-huurling Tim Krul. De Kameroener deed het echter zo goed onder de Amsterdamse lat dat Krul eieren voor zijn geld koos met een overstap naar AZ. Ook tegen Legia maakte Onana weer een overtuigende indruk met een aantal sterke reddingen en goed meevoetballen.

Dat was ook de UEFA opgevallen. De Europese voetbalbond verkoos de Ajax-doelman tot beste keeper van alle 32 doelmannen die in actie kwamen donderdagavond. Onana treft in het Elftal van de Week met Zlatan Ibrahimovic een ex-Ajacied. De Zweedse spits maakte een hattrick voor Manchester United tegen Saint-Étienne. Edin Dzeko, die eveneens drie keer scoorde, heeft ook een plekje in de voorhoede.

Alexandre Lacazette, die AZ pijn deed met twee treffers, completeert de aanval. Olympique Lyon-ploeggenoot Lucas Tousart staat op het middenveld. De returns in de zestiende finale van de Europa League zijn op woensdag 22 en donderdag 23 februari. Bekijk hier alle samenvattingen van de heenduels.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.