Ajax-sterren oogsten weer applaus in Bernabéu

Reacties

De Ajax-sterren van 1995 hebben in Santiago Bernabéu het hoofd moeten buigen voor de Real Madrid-legendes. De onvermoeibare Luis Figo werkte niet mee aan een nieuw Amsterdams feestje.

Ajax-sterren oogsten weer applaus in Bernabéu

Het traditionele benefietduel, waarvan de opbrengst dit jaar ten goede komt aan een daklozen-organisatie, stond dit jaar ook in het teken van een eerbetoon aan Johan Cruijff. Maar het was in het uitverkochte Santiago Bernabéu vooral genieten van levende legendes.

Want de zevende editie van de Corazón Classic bracht de nodige grote namen binnen de lijnen, zoals bijvoorbeeld aan Spaanse kant Raúl, Emilio Butragueño en Guti. Het memorabele Ajax-optreden in Santiago Bernabéu in 1995 vormde de basis voor de samenstelling van de ploeg van de gasten, die werden geleid door voormalig Real-trainer Leo Beenhakker.

Van de Amsterdamse formatie die ruim twintig jaar geleden applaus kreeg van het Spaanse publiek na de show tegen Real Madrid in de Champions League, gaven acht spelers acte de presence. Aan de andere kant vertegenwoordigden Raúl en Francisco Buyo het Real Madrid dat op die avond in 1995 figurant was geweest in de Ajax-show.

De uitslag deed natuurlijk niet ter zake. Maar Ajax, waar ook Simon Tahamata binnen de lijnen kwam, verloor in de Spaanse hoofdstad met 3-1. Een eigen doelpunt van Clarence Seedorf – Roberto Carlos zag de bal na zijn poging uit te verdedigen via de Nederlander langs keeper Buyo gaan – bood geen soelaas. Overigens trok Seedorf in de rust van het Ajax-shirt weer aan.

Onder aanvoering van de onvermoeibare Figo gingen de legendes van Real Madrid met de zege aan de haal. Eerst profiteerde de Portugees van een foutje van John Heitinga om niet veel later de 2-1 van Steve McManaman voor te bereiden. De tweede helft werd besloten door een treffer van Butragueño, die weergaloos werd vrijgespeeld door Solari. Het was een passend slot van de benefietwedstrijd met al de legendes. Het applaus na afloop was ook bedoeld voor de verliezers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.