Ajax-opponent AC Milan ruilt Antonini tegen Sloveen Birsa

AC Milan is opvallend actief in de laatste dagen van de transferperiode. Na de aankoop van Alessandro Matri wordt nu Valter Birsa overgenomen van Genoa. Linksback Luca Antonini bewandelt de omgekeerde weg.

Ajax-opponent AC Milan ruilt Antonini tegen Sloveen Birsa

Birsa is een 62-voudig Sloveens international die vorig seizoen op huurbasis uitkwam voor Torino. De linksbenige middenvelder kende zijn beste periode bij AJ Auxerre van 2009 tot 2011. Daarna maakte de 27-jarige de overstap naar Genoa, waar hij nauwelijks speelde. Tijdens zijn uitleenbeurt in Turijn maakte hij vorig seizoen blijkbaar indruk op de Rossoneri.

Op zijn beurt was Antonini overbodig geraakt bij Milan. De vleugelverdediger kwam vorig seizoen slechts in zes competitiewedstrijden in actie. De vier jaar daarvoor had hij nog zijn waarde bewezen door regelmatig minuten te maken.

Naast Matri en Birsa heeft Milan met Kaká nog een derde late aanwinst op het oog. Op zijn persconferentie bevestigde Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti dat algemeen directeur Adriano Galliani van Milan daarvoor wil gaan. 'Kaká is duidelijk geweest over zijn wens om te vertrekken. De komende dagen zullen we samen met hem proberen een oplossing te vinden, die goed is voor hem en de club. Milan? Galliani zal er zeker alles aan doen om hem te krijgen.'

Voor Kaká lonken daarmee twee nieuwe ontmoetingen met Ajax. De afgelopen drie jaar trof de Braziliaan de Amsterdammers ook al in de groepsfase van de Champions League. Op 1 oktober (20.45 uur) staat in de Amsterdam Arena het eerste treffen tussen Milan en Ajax op het programma.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen