Ajax zonder Veltman tegen Legia Warschau

Reacties

Ajax kan donderdag in de Europa League tegen Legia Warschau niet beschikken over Joël Veltman. De verdediger heeft te veel last van zijn hamstringblessure.

Ajax zonder Veltman tegen Legia Warschau

'Hij zit niet bij de selectie', aldus trainer Frank de Boer tijdens de persconferentie. 'Het is voor hem nog te vroeg. Hij heeft wel het grootste gedeelte van de training meegedaan, maar lange sprints zijn lastig. Daar heeft hij nog niet genoeg vertrouwen in.'

Veltman sukkelt al sinds het trainingskamp van Ajax in Qatar met klachten aan zijn hamstring, die zondag in het duel met FC Twente (4-2 zege) weer opspeelden. De international liet zich om die reden al in de eerste helft wisselen. Mike van der Hoorn is zijn verwachte vervanger.

Van Rhijn
De Boer hoopt thuis tegen Legia wel een beroep te kunnen doen op Ricardo van Rhijn, die de ontmoeting met Twente liet schieten vanwege een enkelkwetsuur. 'Hij heeft volledig meegetraind. Ik ga er vanuit dat hij erbij is, maar het is afwachten. Hij heeft in elk geval wel pijnstillers nodig.'

Daartegenover staat dat Lucas Andersen, Davy Klaassen en Thulani Serero allemaal weer volledig hersteld zijn van hun blessures. De drie middenvelders kunnen tegen Legia zonder problemen negentig minuten in actie komen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.