Ajax zonder Traoré tegen FC Groningen

Reacties

Bertrand Traoré is er zondag (16.45 uur) niet bij wanneer Ajax het in Amsterdam opneemt tegen FC Groningen. De 21-jarige Chelsea-huurling heeft last van een bovenbeenblessure.

Ajax zonder Traoré tegen FC Groningen

Traoré maakte op 12 augustus op huurbasis de overstap naar Amsterdam en kwam sindsdien in iedere Eredivisie-wedstrijd van Ajax in actie. Twaalf keer begon hij in de basis, één keer kwam hij als invaller in het veld. Traoré begon het seizoen als centrumspits, maar door de spectaculaire ontwikkeling van Kasper Dolberg schoof trainer Peter Bosz hem naar de zijkant. Als rechtsbuiten is de aanvaller uit Burkina Faso tot nu toe goed voor vier competitietreffers.

In het met 0-1 gewonnen duel met SC Heerenveen afgelopen zondag kreeg Traoré een tik, waardoor hij tegen FC Groningen nu voor het eerst sinds zijn komst niet inzetbaar is. Het is nog niet duidelijk hoe lang Traoré precies uit de roulatie is.

Voor het vervangen van de rechtsbuiten in de basisopstelling heeft Bosz meerdere opties. Anwar El Ghazi is na een maand weer teruggekeerd in de selectie. De tweevoudig international maakte een goede indruk tijdens zijn periode bij Jong Ajax. Ook Vaclav Cerny, goed voor acht competitietreffers voor Jong Ajax, is een optie. De negentienjarige Tsjech verving eerder al Amin Younes tegen NEC.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.