Ajax zonder Henderson op jacht naar achtste finales, Taylor gepasseerd

Reacties

Jordan Henderson ontbreekt bij Ajax in de return tegen FK Bodø/Glimt in de tussenronde van de Conference League. Branco van den Boomen en Carlos Forbs starten in de basis, maar Kenneth Taylor is gepasseerd.

Ajax zonder Henderson op jacht naar achtste finales, Taylor gepasseerd
© Pro Shots
FK Bodø/Glimt
FK Bodø/Glimt
nv
1 - 2
Ajax
Ajax

Achter de inzetbaarheid van Henderson stond al een vraagteken. Van den Broomen viel al wel in na te zijn hersteld van blessureleed, maar verschijnt nu aan de aftrap, waardoor Taylor is gepasseerd.

Forbs moest zondag tegen NEC (2-2) nog genoegen nemen met een rol als invaller, maar mag het donderdag vanaf de aftrap laten zien. Achterin keert Borna Sosa terug in de basis, nadat hij tegen NEC negentig minuten op de bank zat. Tristan Gooijer ontbreekt in de wedstrijdselectie.

Opstelling Bodø/Glimt
De basisopstelling van Bodø/Glimt verschilt op één plek met die van vorige week. Sondre Fet is er helemaal niet bij. Voor hem speelt Ulrik Saltnes, die meteen aanvoerder is gemaakt. Odin Bjørtuft is er ook niet bij nadat hij vorige week rood kreeg, maar de verdediger begon in Amsterdam op de bank.

Afgelopen week eindigde de eerste ontmoeting tussen Ajax en Bodø/Glimt in 2-2. De Amsterdammers knokten zich toen in de slotfase terug van een 0-2 achterstand. Bodø/Glimt - Ajax begint om 18.45 uur en staat onder leiding van de Griek Tasos Sidiropoulos.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.