Ajax zonder Dolberg tegen AZ, Younes wel inzetbaar

Reacties

Ajax moet het woensdagavond in de thuiswedstrijd tegen AZ (20.45 uur) definitief doen zonder Kasper Dolberg. De Deense spits is door een liesblessure niet fit genoeg om in actie te komen. Amin Younes zit wel in de 21-koppige wedstrijdselectie van trainer Peter Bosz.

Ajax zonder Dolberg tegen AZ, Younes wel inzetbaar

Dolberg kwakkelt al weken met een liesblessure die hem twee weken geleden tegen Excelsior (1-1) al aan de kant hield. Hij meldde zich daarna wel bij Denemarken voor de interlandperiode, maar kwam zonder speelminuten en met 39 graden koorts terug naar Amsterdam. Zondag miste Dolberg ook al de wedstrijd tegen Feyenoord (2-1) en werd de spitspositie ingevuld door Bertrand Traoré. Bosz hield hoop op de inzetbaarheid van zijn spits, maar wilde Dolberg alleen in zijn selectie opnemen als hij honderd procent fit was.

Ook Younes moest afgelopen zondag De Klassieker aan zich voorbij laten gaan, maar is wel fit genoeg om woensdag te spelen tegen AZ. De Duitse aanvaller kampte met knieklachten. Joël Veltman kreeg tegen Feyenoord een gele kaart en is geschorst voor het midweekse duel in De Arena. De rechtsbackpositie wordt hoogstwaarschijnlijk ingevuld door Kenny Tete.

Ajax staat momenteel drie punten achter op koploper Feyenoord, dat het woensdagavond in De Kuip opneemt tegen Go Ahead Eagles (aftrap 20.45 uur). Nummer drie PSV, dat donderdag om 20.45 uur in Enschede FC Twente treft, kijkt tegen een achterstand van vijf punten aan op Feyenoord.

De volledige selectie van Ajax: Onana, Boer, Tete, Sánchez, Sinkgraven, Westermann, Viergever, De Ligt, Riedewald, Klaassen, Schöne, De Jong, Ziyech, Van de Beek, Nouri, Neres, Traoré, Younes, Cerny, Cassierra en Kluivert.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.