Ajax zonder Bazoer en Milik in CL-voorronde tegen PAOK

Reacties

Ajax treedt dinsdagavond (20.45 uur) zonder Riechedly Bazoer en Arek Milik aan tegen PAOK Saloniki in de derde voorronde van de Champions League. Dat heeft trainer Peter Bosz maandag bevestigd tijdens zijn persconferentie.

Ajax zonder Bazoer en Milik in CL-voorronde tegen PAOK

Bosz hield Bazoer vorige week ook al aan de kant in het oefenduel met Olympique Marseille (2-2). Destijds meldde Ajax dat die maatregel uit voorzorg was, maar de negentienjarige middenvelder moet nu ook het belangrijke heenduel met PAOK laten schieten. De Oranje-international kampte met lichte bovenbeenklachten. Collega-middenvelder Nemanja Gudelj is er door een schorsing ook niet bij.

Verder zit het met de fitheid van Ajax wel goed. 'Maar eigenlijk heeft nog niet één speler echt zijn topconditie bereikt. Dat gaat gaandeweg gebeuren', vertelde Bosz een dag voor de eerste officiële wedstrijd van het seizoen. De opvolger van trainer Frank de Boer weet nog niet precies wie er dinsdag in de wedstrijdselectie zitten. 'We hebben nog één training te gaan, daarna weet ik precies wie er allemaal beschikbaar zijn.'

Milik
Arek Milik is na zijn EK-deelname in ieder geval nog niet beschikbaar. De Poolse spits meldde zich pas vrijdag weer in Amsterdam. 'Dat is te kort na pas twee trainingen in de benen. Na twee trainingen kan je niet volle bak gaan, ook niet voor een kwartier of twintig minuten', zei Bosz over Milik, die met zijn land reikte tot de kwartfinale. Daarin was de latere Europees kampioen Portugal na strafschoppen te sterk.

Bosz benadrukte dat Milik het voorlopig nog rustig aan moet doen. 'Anders krijg je in oktober, november of december echt een terugslag. Elke speler heeft minstens drie weken vakantie nodig na zo'n zwaar seizoen. Anders krijg je allemaal kleine pijntjes. Voor de return gaan we kijken hoe hij ervoor staat en of we hem erbij kunnen nemen voor een gedeelte van die wedstrijd. Dat zou kunnen.'

Westermann
Door de personele problemen op het middenveld zou het heel goed kunnen dat Jairo Riedewald net als in de laatste oefenwedstrijd tegen Marseille als controleur speelt. Achterin is er daardoor plek voor Heiko Westermann, die tegen PAOK kan debuteren. 'Heiko loopt een weekje achter op de rest, maar hij kan morgen spelen', zei Bosz over de Duitse verdediger, die deze zomer transfervrij overkwam van Real Betis.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.