Ajax ziet geen onrechtmatigheden in gedrag Overmars

Reacties

Marc Overmars heeft zich volgens Ajax niet schuldig gemaakt aan laakbaar gedrag rond de toekenning van projecten bij Ajax aan bevriende bouwbedrijven.

Ajax ziet geen onrechtmatigheden in gedrag Overmars

In de Volkskrant werd dinsdag gesproken van onethisch handelen van Overmars, die bevriende bouwbedrijven had aangedragen voor projecten bij Ajax. De directeur voetbalzaken zou daarbij echter ook druk hebben uitgeoefend binnen de club om te kiezen voor die bedrijven die de projecten ook daadwerkelijk kregen.

Ajax spreekt tegenover het ANP tegen dat het gedrag van Overmars laakbaar was. De oud-international heeft inderdaad de bewuste bedrijven aangedragen als kandidaat, maar is volgens de Amsterdamse club niet betrokken geweest bij de beslissing aan wie de opdrachten werden gegund.

Overmars had in de Volkskrant zich in vergelijkbare bewoordingen uitgelaten in reactie op de mogelijke belangenverstrengeling. Zijn relatie met het bedrijf bij de overige directieleden – financieel directeur Jeroen Slop, marketingdirecteur Edwin van der Sar en de inmiddels opgestapte algemeen directeur Michael Kinsbergen - was bekend. 'Daarna heb ik er niets meer mee te maken gehad, het was aan anderen om te besluiten wie het zou worden', aldus Overmars.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.