Overmars onder vuur wegens mogelijk onethisch handelen

Reacties

Ajax-directeur voetbalzaken Marc Overmars ligt in Amsterdam onder de loep. De oud-voetballer zou mogelijk onethisch hebben gehandeld bij de inrichting van de nieuwe school op jeugdcomplex De Toekomst, meldt de Volkskrant.

Overmars onder vuur wegens mogelijk onethisch handelen

Volgens het dagblad gunde hij de inrichting daarvan aan het bedrijf van zijn zwager en schakelde hij in 2013 een bouwbedrijf uit zijn woonplaats in voor een verbouwing van het kleedcomplex. Medewerkers van de Amsterdamse club die vonden dat er een zweem van belangenverstrengeling rondom het handelen van de bestuurder hing, rapporteerden de omstreden aanbesteding bij de raad van commissarissen van de club.

Die liet de klokkenluiders weten niet op de hoogte te zijn van dit specifieke geval en gaf aan stappen te ondernemen, zonder dat dit daadwerkelijk in maatregelen resulteerde, zo valt te lezen in de Volkskrant. Overmars laat in een reactie aan het dagblad weten dat hij het bedrijf van zijn zwager bij Ajax heeft aangedragen en dat zijn relatie met het bedrijf bij de overige directieleden – financieel directeur Jeroen Slop, marketingdirecteur Edwin van der Sar en de inmiddels opgestapte algemeen directeur Michael Kinsbergen - bekend was. 'Daarna heb ik er niets meer mee te maken gehad, het was aan anderen om te besluiten wie het zou worden', aldus Overmars.

Saillant detail in relatie tot het uitlekken van het mogelijk onethisch handelen van de directeur voetbalzaken is dat de algemene vergadering van aandeelhouders komende vrijdag op het programma staat. In aanloop naar deze bijeenkomst, waarop verschillende bestuurswijzigingen statutair moeten worden vastgesteld - waaronder een veranderde functieomschrijving van Overmars, komt de kampenstrijd weer volop op gang.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.