Ajax zet vol in op komst Bailey

Reacties

Op zoek naar de aanvallende versterking richt Ajax het vizier op Leon Bailey, weet Voetbal International. De negentienjarige aanvaller van RC Genk staat bovenaan het wensenlijstje van de Amsterdammers, die de Jamaicaan zo snel mogelijk willen vastleggen.

Ajax zet vol in op komst Bailey

Dat Ajax flink in de buidel moet tasten, is duidelijk. Bailey, die afgelopen seizoen werd gekozen tot Talent van het Jaar van België, heeft in Genk nog een contract tot medio 2020. Volgens de Belgische krant Het Laatste Nieuws zou Ajax bereid zijn om elf miljoen euro neer te tellen voor de komst van de aanvaller. 

Bailey is in de afgelopen jaren veelvuldig bekeken door de Amsterdammers. Zij raakten onder de indruk van de veelzijdigheid van de snelle talentvolle spits, die ook uitstekend op de flanken uit de voeten kan. Ajax is al langere tijd op zoek naar een linksbuiten, aangezien Peter Bosz op die positie alleen Amin Younes tot zijn beschikking heeft.

Ajax heeft in de strijd om de handtekening van Bailey concurrentie van onder meer Paris Saint-Germain, Chelsea en Manchester City. Opvallend detail is dat de Jamaicaan voor zijn komst naar RC Genk eigendom was van AS Trencin, de club van Tscheu la Ling die destijds nauwe banden onderhield met Ajax. Afgelopen seizoen kwam Bailey in het shirt van RC Genk tot 25 reguliere en tien play-offwedstrijden in de Jupiler Pro League. Daarin kwam hij in totaal tot zes goals en negen assists.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.