Ajax wint tweede oefenduel wel

Waar Ajax eerder vrijdag met 1-3 verloor van FC Nordsjælland heeft de ploeg van Frank de Boer later op de avond Panathinaikos met 2-0 verslagen. In Epe maakten Arek Milik en zijn vervanger Anwar El Ghazi de goals.

Net als in de afgelopen twee jaar koos De Boer er ook deze voorbereiding voor om twee serieuze oefenduels op één dag te spelen. Zo kan hij ieder selectielid gelijk belasten.

Tegen Panathinaikos liet De Boer aanvoerder Davy Klaassen opdraven als nummer 10. De coach van de Amsterdammers wil op het middenveld met de punt naar voren spelen om zo meer mensen in het strafschopgebied van de tegenstander te krijgen.

In het eerste bedrijf was Ajax veruit de bovenliggende partij. Uitgerekend het middenveld kwam goed voor de dag. Het overwicht werd vertaald naar een doelpunt van Milik in de 33ste minuut. Na een vlotte combinatie schoot hij Ajax op aangeven van Lasse Schöne op voorsprong.

In de tweede helft verving Anwar El Ghazi de Poolse doelpuntenmaker, die pas net met de voorbereiding gestart was. In het laatste kwartier haalde De Boer op doelman Diederik Boer na alle basisspelers naar de kant. Met de nodige jonge spelers bleef Ajax zonder grote kansen weg te geven overeind en tekende El Ghazi, na een goede actie van invaller Vaclav Cerny, zelfs nog voor de 2-0 eindstand.

Ajax treft in het vervolg van de voorbereiding nog twee gerenommeerde tegenstanders. Op 17 juli is VfL Wolfsburg de tegenstander en vijf dagen later wacht een duel met Saint-Étienne. Bij de Amsterdammers staat de voorbereiding niet alleen in het teken van de jacht op (het terugwinnen van) de titel. Op 28 of 29 juli staat al een cruciale wedstrijd op het programma. Dan begint voor Ajax de derde voorronde van de Champions League, waarvoor volgende week vrijdag wordt geloot.