Ajax wil Van Wijk benoemen tot president-commissaris

Reacties

Leo van Wijk heeft zich bereid verklaard om voorzitter te worden van de raad van commissarissen van Ajax. Zijn benoeming moet definitief gemaakt worden op de aandeelhoudersvergadering van 13 november.

Ajax wil Van Wijk benoemen tot president-commissaris

In die toelichting op de agenda van de aandeelhoudersvergadering schrijft Ajax: 'Van Wijk heeft zich bereid verklaard de herbenoeming tot lid en voorzitter van de raad van commissarissen te aanvaarden.' Van Wijk, die jarenlang topman was bij KLM, maakt sinds 2012 deel uit van het toezichthoudende orgaan, waarvan Hans Wijers momenteel nog voorzitter is.

De Telegraaf trok zaterdag de conclusie dat het vertrek van Wijers aanstaande is. Dat zou betekenen dat de Amsterdammers twee nieuwe toezichthouders moeten zoeken, want Ajax is voornemens commissaris Dolf Collee tot algemeen directeur te benoemen. Behalve Van Wijk, Wijers en Collee maken ex-voetballer Theo van Duivenbode en Ernst Ligthart deel uit van de rvc van Ajax.

Eerder deze week werd bekend dat adviseur Tscheu La Ling zijn werkzaamheden voor Ajax staakt. De voormalig buitenspeler is met enkele aanbevelingen gekomen om de bestuurscrisis in De Arena te verhelpen, maar heeft dat rapport naar eigen zeggen niet afgemaakt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.