Ajax wil Blind na goed gesprek drie jaar langer binden

Daley Blind kan zijn contract met Ajax verlengen tot medio 2016. De 22-jarige linksback heeft een aflopende verbintenis in Amsterdam, maar heeft een goed gevoel na de eerste onderhandelingen.

Ajax wil Blind na goed gesprek drie jaar langer binden

'Het was een heel positief gesprek', reageerde Blind donderdag in De Telegraaf. 'We hebben de intentie uitgesproken om met elkaar door te gaan. We laten de bijeenkomst even bezinken en gaan dan op naar de volgende afspraak.' Ook manager voetbalzaken Marc Overmars is tevreden over het gesprek. 'Dat verliep zeker - zoals Daley zegt - in een heel goede sfeer.'

'We willen graag met hem door', vervolgde Overmars. 'Ik geloof dat Frank de Boer het ook al zei, maar Daley heeft zich de laatste maanden hartstikke goed ontwikkeld, met zijn selectie voor het Nederlands elftal als bekroning. Hij heeft heel wat critici de mond kunnen snoeren. Daarvoor verdient hij alle credits.'

'Op vrij korte termijn komt er een tweede gesprek en dan zal het een ja of een nee worden. We hebben Daley een driejarige aanbieding gedaan. Ik denk - of hoop - dat hij op deze leeftijd van 22 jaar liever nog niet naar het buitenland gaat. Althans, die indruk wekte hij. Aan de andere kant moet hij om bij te tekenen zijn transfervrije status opgeven. Het is nu echt even afwachten. Maar ik ben positief gestemd', besloot Overmars.

Blind kwam dit seizoen tijdens alle 25 competitiewedstrijden van Ajax in actie, 23 keer startte hij in de basis. Alleen Christian Eriksen, Siem de Jong en Kenneth Vermeer maakten meer minuten in de Eredivisie. Toch twijfelde Ajax lang over een langer verblijf van de verdediger, aangezien het ook de beschikking heeft over de linksbacks Nicolai Boilesen, Mitchel Dijks en Dico Koppers.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen