Ajax volgt Poolse huurling van Bayer Leverkusen

Reacties

Ajax houdt de verrichtingen van de twintigjarige Pool Arkadiusz Milik in de gaten. De aanvaller van Bayer Leverkusen, die is verhuurd aan FC Augsburg, is als eventuele versterking in beeld in Amsterdam.

Ajax volgt Poolse huurling van Bayer Leverkusen

Milik is een 1,89 meter lange spits die in januari 2013 zijn vaderland verliet. Hij verruilde Gornik Zabrze voor Bayer Leverkusen, dat 2,6 miljoen euro voor de spits op tafel legde. In zijn eerste halve seizoen in de Bundesliga kwam Milik tot zes duels, allemaal als invaller. Scoren deed hij niet.

Dit seizoen is Milik door Leverkusen verhuurd aan 1. FC Augsburg. Bij de huidige nummer acht van de Bundesliga kwam de Pool tot achttien optredens, waarvan vijf vanaf de aftrap. In de ruim zeshonderd minuten die hem dit seizoen zijn gegeven staat de teller op twee goals. De zevenvoudig Pools international (één goal) ligt nog tot medio 2018 vast bij Leverkusen.

Ajax heeft met de van FC Groningen overgenomen Richairo Zivkovic al een aanvaller voor volgend seizoen erbij, maar hij wordt niet direct gezien als basisspeler in de hoofdmacht. Ajax is daarom op zoek naar een extra spits, die wel direct ingezet kan worden in het eerste elftal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.