Ajax verloor op eigen veld pas één keer van Heracles

In de aanloop naar de 29ste speelronde in de Eredivisie duikt Voetbal International als vanouds in de statistieken. Zondagmiddag staan Ajax en Heracles Almelo tegenover elkaar in de Amsterdam Arena.

Ajax verloor op eigen veld pas één keer van Heracles

AJAX - HERACLES ALMELO

Ajax heeft de laatste acht duels niet verloren in de Eredivisie, de beste reeks van alle clubs.

De ploeg van trainer Frank de Boer verloor maar één van zijn laatste zeventien wedstrijden in competitieverband (W13 G3 V1).

De spelers van Heracles Almelo werden tot nu toe het vaakst betrapt bij een overtreding van de spelregels: 472 keer.

Ajax daarentegen houdt zich het beste aan de spelregels. De spelers uit de ploeg van Frank de Boer werden in totaal 292 keer teruggefloten voor een overtreding.

Heracles scoort dertien duels op rij minimaal één keer in de Eredivisie.

Ajax kreeg in de 28 voorgaande speelronden van alle clubs de minste tegengoals in het eigen stadion. Slechts negen keer trof de tegenstander doel in de Arena.

Heracles schoot dit seizoen al zes keer in eigen doel. Daarmee hebben de Almeloërs het negatieve record van De Volewijckers uit het seizoen 1962/63 geëvenaard.

Ajax brak dit seizoen in 22 duels de score open. Zestien van die wedstrijden leverden voor de Amsterdammers de volle buit op.

Ajax is op eigen veld acht duels op rij ongeslagen (W6 G2).

Mike te Wierik was in de vorige speelronde tegen AZ (1-2 verlies) de eerste speler in de historie van Heracles die in één wedstrijd zowel een doelpunt als een eigen goal maakte.

Ajax heeft gemiddeld 15,29 pogingen op doel per duel. Dat is na PSV (16,36) het hoogste aantal in de Eredivisie.

Ajax-aanvaller Viktor Fischer maakte tegen NEC (4-1) voor de derde keer dit seizoen twee treffers in één duel.

Ajax verloor op eigen veld pas één keer van Heracles Almelo. Op 11 oktober 1964 won Heracles met 1-4 in Amsterdam. Het was de enige zege van de Almeloërs in twaalf uitbeurten tegen Ajax. <br /><br /> NOOT: Alle stats hebben betrekking op reguliere Eredivisiewedstrijden

Samenstelling: Willem van Beeren en Ramon Min
Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

<br /><br />

Bekijk hier al onze video's