'Ajax vergelijkbaar met Olympiakos, dus haalbare kaart'

Reacties

Bij Dnjepr Dnjepropetrovsk is positief gereageerd op de loting van de Europa League, met Ajax als volgende tegenstander.

'Ajax vergelijkbaar met Olympiakos, dus haalbare kaart'

'Het zal zeer interessant zijn om te spelen tegen een van de meest succesvolle teams in Europa', heeft trainer Myron Markevych oog voor de historie van Ajax, dat op 12 maart begint met een uitwedstrijd om een week later als gastheer te fungeren. 'En in een mooi stadion', kijkt de coach vooruit naar de return.

Markevych gaat de komende weken gebruiken om zijn beperkte kennis van Ajax te vergroten. 'Ik kan er nu weinig in detail over zeggen, ze ondergaan elk jaar enkele wijzigingen. We zullen ze gaan bestuderen. Maar dat Ajax zo eenvoudig Legia Warschau opzij heeft gezet, betekent dat het niet makkelijk zal worden.'

Dnjepr Dnjepropetrovsk put vertrouwen uit het bereiken van de achtste finale, hetgeen een primeur is voor de Oekraïense club. De historische prestatie werd bereikt door Olympiakos Piraeus in de tweede ronde te verslaan.

Algemeen directeur Andrey Stetsenko eist niet nog méér Europees succes, maar hij ziet wel mogelijkheden. 'Ik denk dat we met Ajax geen slechte loting hebben. In mijn ogen is die club vergelijkbaar met Olympiakos en dus een haalbare kaart voor ons. Natuurlijk gaan we proberen de volgende ronde te bereiken, maar er zal geen paniek uitbreken als we er niet in slagen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.