Ajax uit solidariteit met fans zonder afvaardiging in Utrecht

Er zal over anderhalve week tijdens de competitiewedstrijd tussen FC Utrecht en Ajax geen Amsterdamse afvaardiging op de tribunes van Stadion Galgenwaard zitten. De clubleiding toont zich solidair met de fans, die het duel niet kunnen bijwonen wegens de spreekkoren tijdens de laatste editie.

Ajax uit solidariteit met fans zonder afvaardiging in Utrecht

Door geen bestuurders, vrouwen en familie van spelers of geblesseerde of geschorste spelers te laten afreizen, wil Ajax laten zien dat het solidair is met de eigen aanhang. De koploper van de Eredivisie is zwaar teleurgesteld over het besluit van de Utrechtse burgemeester Van Zaanen, die heeft besloten geen bezoekende fans toe te laten.

De burgervader deed dat omdat er op 5 april antisemitische spreekkoren te horen waren tijdens de laatste wedstrijd tussen Utrecht en Ajax. De Domstedelingen werden daarvoor al gestraft door de KNVB. De Bunnikside zal daarom tijdens de editie van 13 december leeg zijn. Ajax vindt het onbegrijpelijk dat zijn fans daar de dupe van zijn en wil een signaal geven naar FC Utrecht, de gemeente en de KNVB.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen