Ajax treft gretig Barcelona: 'Het jachtseizoen is geopend'

Reacties

Trainer Luis Enrique beseft dat er vraagtekens gezet worden bij de huidige vorm van Barcelona. De Spaanse topclub is de klap van El Clásico nog niet te boven, dat werd zaterdagavond duidelijk in eigen huis tegen Celta de Vigo (1-0 nederlaag).

Ajax treft gretig Barcelona: 'Het jachtseizoen is geopend'

'Het was niet goed vandaag en dit zal veel kritiek opleveren. Nederlagen zorgen altijd voor twijfel', aldus Luis Enrique na afloop. 'We voelen ons niet comfortabel in balbezit, terwijl we veel trainen op ons positiespel. Er kan heel veel beter.'

'Maar we hebben wel tot en met het einde gevochten. We kregen heel veel kansen, maar de bal ging er gewoon niet in', vervolgt de Spaanse oefenmeester. 'Nu moeten we onze rug rechten en ons voorbereiden op het Champions League-duel met Ajax. Er staat nu een interessante week op de planning. Het jachtseizoen is geopend.'

Na de nederlaag in eigen huis tegen Celta de Vigo is Real Madrid, dat zaterdag met 4-0 won van Granada, de nieuwe koploper in de Spaanse competitie. Ook Atlético Madrid passeert Barcelona op de ranglijst. De ploeg van trainer Diego Simeone was met 4-2 te sterk voor Córdoba.

Woensdag wacht het Champions League-duel in Amsterdam. In tegenstelling tot de Catalanen beleefde Ajax (4-0 zege op FC Dordrecht) wel een goede generale. De vraag is echter of de tweede nederlaag op rij van Barcelona een voordeel is. Na de 3-1 nederlaag tegen Real Madrid en de verliespartij tegen Celta de Vigo zal Barça azen op eerherstel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.