Ajax treft Dnjepr in zandbak van Kiev

Reacties

De Europa League-wedstrijd van Ajax tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk in Kiev wordt gespeeld in een ware zandbak (foto). Beide ploegen zullen hier volgens de coaches last van hebben. De staat van het veld is zo slecht dat er woensdag niet getraind kon worden in het Olympiysky Stadion.

Ajax treft Dnjepr in zandbak van Kiev

Ajax werkt donderdagavond in Kiev tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk het heenduel uit de achtste finale af. Ajax-trainer Frank de Boer ging woensdagavond tijdens de persconferentie nog in op de erbarmelijke staat van het veld in Kiev. 'Het zag er heel zanderig uit. Daarom kunnen we er ook niet op trainen, omdat het allesbehalve in goede staat is.'

Djnepr speelt normaal gesproken in Dnjepropetrovsk, in het oosten van Oekraïne. Door de onrustige situatie aldaar is de ploeg uitgeweken naar Kiev. De Oekraïners zullen volgens De Boer zelf ook hinder ondervinden van het slechte veld. 'Zij zijn ook een voetballende ploeg, dus voor hen is het eveneens een nadeel.'

De coach van de Oekraïners, Myron Markovich, snapt ondertussen niet waarom zondag nog het competitieduel tussen Olimpik Donetsk en Dinamo Kiev in het Olympiysky Stadion is afgewerkt. 'Konden ze echt nergens anders in Kiev terecht? Zo'n wedstrijd in dergelijke omstandigheden is vreselijk', aldus de Oekraïner over het treffen met Ajax.

De wedstrijd om de Europa League begint donderdagavond om 19.00 uur Nederlandse tijd. Donderdag 19 maart is de return in De Arena. De wedstrijd in Amsterdam is volledig uitverkocht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.