Ajax thuis al zes seizoenen op rij ongeslagen tegen PSV

Reacties

● Ajax en PSV stonden 58 keer eerder in Eredivisieverband tegenover elkaar in Amsterdam. Ajax won 31 keer, PSV was in negentien edities de sterkste (G8).

Ajax thuis al zes seizoenen op rij ongeslagen tegen PSV

● Ajax boekte in de laatste zes seizoenen vijf thuiszeges op PSV (G1), net zo veel als in de achttien seizoenen daarvoor.

● De laatste keer dat PSV in Eredivisieverband Ajax wist te verslaan in de Amsterdam Arena was in januari 2008 (0-2).

● Vorig seizoen viel in de dubbele ontmoeting slechts één kaart: geel voor Siem de Jong in Eindhoven.

● Ajax won elf keer en verloor geen enkele van de laatste dertien thuisduels met de twee andere clubs uit de traditionele top drie. In deze reeks kreeg de ploeg slechts zes doelpunten tegen.

● De Amsterdammers wonnen dit seizoen al twee van de drie duels die vorig seizoen werden verloren (Vitesse-thuis en AZ-uit).

● Ajax is ongeslagen in zijn laatste elf thuisoptredens (W9, G2). De Amsterdammers zijn thuis en uit reeds 24 duels op rij ongeslagen.

● Ajax kan voor het eerst sinds het seizoen 2006/07 de eerste drie duels van het seizoen winnen.

● Lasse Schöne kan tegen PSV zijn vijftigste Eredivisietreffer maken. De Deen was dit seizoen al betrokken bij vijf van de zeven Ajax-doelpunten (drie goals, twee assists).

Jeremain Lens was de laatste doelpuntenmaker van PSV in de Amsterdam Arena.
Jeremain Lens was de laatste doelpuntenmaker van PSV in de Amsterdam Arena.

● PSV kon in de laatste vier Eredivisieduels in de Amsterdam Arena slechts één doelpunt maken (Jeremain Lens in 2012/13).

● PSV won zes van de laatste zeven uitwedstrijden, net zo veel als in de 22 Eredivisieduels die de club daarvoor buitenshuis afwerkte.

● PSV is de club die tot dusverre dit seizoen de meeste schoten op doel tegen kreeg (14), terwijl Jeroen Zoet de doelman is met de meeste reddingen (12).

● PSV scoorde negen keer in zijn eerste twee duels. De laatste keer dat de Eindhovenaren meer scoorden na twee duels is precies tien jaar geleden (tien keer).

● De Eindhovenaren waren dit seizoen negen keer trefzeker uit elf schoten op doel in de Eredivisie.

● PSV-aanvaller Memphis Depay scoorde drie Eredivisieduels op rij. De international deed dat nog nooit vier duels op rij.

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.