Ajax stuit op PAOK in voorronde Champions League

Reacties

Ajax duelleert in de derde voorronde van de Champions League met PAOK Saloniki. Dat heeft de loting in Nyon zojuist uitgewezen.

Ajax stuit op PAOK in voorronde Champions League

Ajax begint met een thuiswedstrijd op dinsdag 26 juli. Een week later is de return. De data van de laatste voorronde (officieel de play-offs) zijn op 16/17 augustus en 23/24 augustus.

Diego Biseswar is voor de Nederlandse volgers de bekendste naam bij PAOK Saloniki. De Griekse topclub nam de buitenspeler afgelopen maand over van het Turkse Kayserispor. Spits Stefanos Athanasiadis staat in de belangstelling van veel clubs na zijn veertien competitietreffers van afgelopen seizoen. Tweevoudig landskampioen PAOK finishte slechts als vierde in het reguliere seizoen in Griekenland, maar stelde via de play-offs alsnog een Champions League-ticket veilig.

De laatste Nederlandse club die via de kwalificaties doordrong tot het hoofdtoernooi van de Champions League was Ajax in het seizoen 2010/11. Destijds schakelde de ploeg van toenmalig trainer Martin Jol in de derde voorronde PAOK Saloniki uit. Vorig seizoen strandden de Amsterdammers in dit stadium tegen Rapid Wien.

Bekijk hier het programma van Ajax in de voorbereiding en lees hier een profiel van PAOK Saloniki. Lees hier de VI Live terug over de loting.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.