Ajax start tegen FC Twente met Tete en Cerny

Reacties

Vaclav Cerny is een opvallende basiskracht bij Ajax in het thuisduel met FC Twente. Trainer Frank de Boer verkiest hem boven Lasse Schöne op de rechterflank. Daarnaast maakt Kenny Tete zijn entree als linksback.

Ajax start tegen FC Twente met Tete en Cerny

De Boer moest schuiven met zijn verdediging doordat Mitchell Dijks geschorst was. De coach besloot om niet veel te wijzigen door alleen Tete in te brengen op de linkerflank. Joël Veltman blijft rechtsback, terwijl Mike van der Hoorn en Nick Viergever het centrum vormen.

In de voorhoede heeft Cerny voor het eerst een basisplek in de Eredivisie. Bij afwezigheid van de geblesseerde Anwar El Ghazi en de gepasseerde Schöne is hij rechtsbuiten. Spits Arek Milik en Amin Younes zijn de andere aanvallers. Het middenveld bestaat net als tegen SC Heerenveen (0-2) uit Thulani Serero, Nemanja Gudelj en Davy Klaassen.

Om 14.30 uur wordt er in De Arena afgetrapt bij de wedstrijd tussen Ajax en FC Twente. Volg alle ontwikkelingen aan kop in de Eredivisie in onze speciale VI Live, waarin puur gefocust wordt op PSV en Ajax.

De opstelling van Ajax: Cillessen; Veltman, Van der Hoorn, Viergever, Tete; Gudelj, Klaassen, Serero; Cerny, Milik, Younes.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.