Ajax Special van VI voor Frank de Boer

Reacties

Ajax-trainer Frank de Boer nam vrijdagmiddag uit handen van VI-hoofdredacteur Tom van Hulsen en verslaggever Simon Zwartkruis de Jubileumspecial in ontvangst over de Champions League-winst van de Amsterdammers in 1995.

Ajax Special van VI voor Frank de Boer

De Boer, die vrijdag zijn 45ste verjaardag viert, maakte als speler deel uit van de ploeg die op 24 mei 1995 in Wenen de Champions League-finale met 1-0 won van AC Milan. In de 140 pagina’s dikke special wordt uitgebreid teruggeblikt op het seizoen 1994/95. Alle Europese wedstrijden, die de Amsterdammers dat seizoen speelden, worden belicht. Met speciale aandacht voor het drieluik tegen AC Milan en de sensationele 5-2 winst op Bayern München.

Simon Zwartkruis interviewde voor de special het drietal Marc Overmars, Edwin van der Sar en Frank de Boer en had een apart gesprek met Clarence Seedorf. VI-collega Yoeri van den Busken schreef een verhaal over het superseizoen van Louis van Gaal, die hij in het bewuste jaar wekelijks sprak als ghostwriter van diens column. Vincent Okker speurde in het buitenland naar toenmalige opponenten van Ajax en sprak met onder anderen Franco Baresi, Samuel Kuffour, Marcel Desailly en Igor Stimac. Michael van Praag, in 1995 voorzitter van Ajax, en Nico Dijkshoorn schreven voor deze bijzondere uitgave een speciale column.

De Ajax Special kost 7,95 euro, maar VI-abonnees betalen slechts 4,95 euro. De uitgave, die ook los in de winkel verkrijgbaar is, kan hier besteld worden.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.