Ajax sluit seizoen in stijl af met zege op FC Groningen

Ajax heeft het seizoen afgesloten met een overwinning. Bij FC Groningen werd er simpel gewonnen (0-2). De Groningers maken zich op voor de play-offs.

Trainer Frank de Boer besloot om enkele wijzigingen door te voeren in zijn basisopstelling. Zo kreeg Jasper Cillessen in de laatste wedstrijd van het seizoen de voorkeur boven Kenneth Vermeer onder de lat. Daarnaast mocht Derk Boerrigter weer in de basis starten, wat ten koste ging van Viktor Fischer. Waar voor Ajax niets meer te halen viel, stond voor FC Groningen nog het behalen van de play-offs om Europees voetbal op het spel.

De ploeg van trainer Robert Maaskant werd al na drie minuten spelen bijna in een zetel geholpen door Daley Blind. De verdediger van Ajax was nog niet helemaal wakker en zag zijn terugspeelbal worden onderschept door Michael de Leeuw. De aanvallende middenvelder wist de levensgrote kans echter niet om te zetten in een treffer door een goede redding van Cillessen.

Even later was Blind echter wel medeverantwoordelijk voor de eerste treffer van de wedstrijd. De linksback gaf een uitstekende pass op Kolbeinn Sigthórsson, die ontsnapte aan de aandacht van Virgil van Dijk. De IJslander maakte vervolgens koeltjes de openingstreffer; het was zijn zevende doelpunt van de competitie dit seizoen. Niet veel later zorgde Ryan Babel voor de tweede treffer van de wedstrijd, maar de aanvaller zag zijn doelpunt worden afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Bij FC Groningen wilde het niet vlotten en dat zorgde voor de nodige frustraties. Zo kwam Christian Eriksen goed weg toen hij net op tijd een met twee benen invliegende Rasmus Lindgren kon ontwijken; voor arbiter Reinold Wiedemeijer reden om slechts geel te trekken.

Ajax controleerde de wedstrijd en De Boer vond vlak na rust de tijd rijp om Siem de Jong en Niklas Moisander naar de kant te halen ten faveure van Thulani Serero en Stefano Denswil. Ook Babel mocht eerder gaan zitten. Zijn vervanger, Danny Hoesen, zorgde voor de beslissing door met nog twintig minuten te gaan de 0-2 te maken.

Voor FC Groningen maakte de nederlaag uiteindelijk weinig uit. Het eindigt op de zevende plaats en strijdt dus nog om Europees voetbal via de play-offs. Ajax sluit het seizoen in stijl af en eindigt met 76 punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.