Ajax is al sinds februari oppermachtig in uitwedstrijden

In de aanloop naar de 34ste en laatste speelronde in de Eredivisie duikt Voetbal International als vanouds in de statistieken. Zondagmiddag staan FC Groningen en Ajax tegenover elkaar in de Euroborg.

Ajax is al sinds februari oppermachtig in uitwedstrijden

FC GRONINGEN - AJAX

FC Groningen verloor maar één van zijn laatste zes thuiswedstrijden (W4, G1, V1): dat gebeurde tegen FC Twente (0-3).

FC Groningen kwam dit seizoen in zestien thuiswedstrijden pas tot twintig doelpunten. Alleen NEC en PEC Zwolle doen het slechter met respectievelijk achttien en negentien treffers.

Zes keer won FC Groningen in eigen huis van Ajax, vijf keer was er geen winnaar en 22 keer keerden de Amsterdammers met de winst huiswaarts.

Vorig seizoen won FC Groningen met 1-0 van Ajax door een benutte strafschop van Leandro Bacuna. Ajacied Gregory van der Wiel kreeg een rode kaart in dat duel.

Dit seizoen kwam Ajax al op bezoek bij FC Groningen. In de strijd om de KNVB-beker waren de Amsterdammers met 3-0 te sterk. De doelpunten waren van Siem de Jong, Christian Eriksen en Viktor Fischer.

Ajax sloot zijn laatste zes uitduels stuk voor stuk winnend af.

De laatste nederlaag van Ajax dateert van 27 januari toen Vitesse in Arnhem met 3-2 te sterk was. De dertien wedstrijden daarna werden afgesloten zonder nederlaag.

In zijn laatste vijftien wedstrijden scoorde Ajax minimaal één keer.

Ajax maakte dit seizoen de minste overtredingen. De ploeg werd 317 keer teruggefloten door de scheidrechter.

FC Groningen is de minst efficiënte ploeg in de Eredivisie. De ploeg van Robert Maaskant nam 354 keer het vijandelijke doel onder vuur en had 36 keer succes, een percentage van 10,17 procent.

Ajax kreeg de minste goals tegen in het eerste kwartier van alle clubs in de Eredivisie, namelijk twee.

Ajax incasseerde ook de minste treffers in het laatste kwartier, namelijk acht.

Ajax is de meest productieve ploeg in de openingsfase. In het eerste kwartier maakten de Amsterdammers vijftien doelpunten.

FC Groningen ontving de meeste gele kaarten dit seizoen, namelijk 68. Ajax de minste. De Amsterdammers kregen 28 keer geel. <br /><br /> NOOT: Alle stats hebben betrekking op reguliere Eredivisiewedstrijden

Samenstelling: Willem van Beeren, Ramon Min en Jasper Steppé
Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's