Ajax opent jacht op toptarget Sutalo

Reacties

Ajax heeft zich bij Dinamo Zagreb gemeld voor Josip Sutalo. De Amsterdammers hebben inmiddels ook een eerste bod neergelegd in Kroatië.

Ajax opent jacht op toptarget Sutalo
© Pro Shots

Al langer is bekend dat de 23-jarige Sutalo in Amsterdam wordt gezien als ideale opvolger van de aan Arsenal verkochte Jurriën Timber. Inmiddels maakt Ajax ook werk van de transfer en ligt een eerste voorstel op tafel in Zagreb. Dit bod is normaliter het startsein van onderhandelingen tussen beide clubs.

Sutalo ligt nog tot medio 2028 vast in de hoofdstad van Kroatië en kwam dinsdagavond met zijn club Dinamo Zagreb nog uit in de voorronde van de Champions League.

De rechtspoot heeft volgens bronnen rond de transfer wel oren naar een transfer naar Ajax, dat hem op het oog heeft als nieuwe leider van de flink te renoveren defensie. Volgens transferspecialist Fabrizio Romano heeft ook Fiorentina serieuze belangstelling voor Sutalo en hebben de Italianen ook een bod uitgebracht. Dinamo zou inzetten op een uiteindelijke deal in de nabijheid van twintig miljoen euro.

Indien beide partijen elkaar weten te vinden wordt Sutalo na Benjamin Tahirovic (AS Roma) en Branco van den Boomen (Toulouse) de derde zomeraanwinst van Ajax, dat ook pogingen onderneemt om spelmaker Eduard Spertsyan los te weken bij Krasnodar.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.