'Ajax moet genoegen nemen met minder sponsorgeld'

Marketing-goeroe Frank van den Wall Bake betwijfelt of Ajax weer een sponsor kan vinden die hetzelfde bedrag of zelfs iets minder wil neerleggen dan Aegon. Het verzekeringsconcern maakte maandag bekend over twee jaar een punt te zetten achter de hoofdsponsoring van de Amsterdamse club.

'Ajax moet genoegen nemen met minder sponsorgeld'

Ajax incasseert nu jaarlijks twaalf miljoen euro van Aegon. De overeenkomst waarin dit is vastgelegd werd echter in 2007 voor de wereldwijde economische crisis afgesloten. Daarna kreeg ook Aegon harde klappen te verwerken.

'Het zal niet meevallen een sponsor te vinden die hetzelfde wil betalen. Het zou kunnen dat een multinational als vliegmaatschappij Emirates (dat sponsor is van meerdere grote clubs) belangstelling heeft. Ajax is internationaal nog steeds een aansprekende club. Maar mocht zo'n bedrijf er niet willen instappen, dan wordt het heel lastig', aldus Van den Wall Bake tegenover RTV Noord-Holland.

Van den Wall Bake denkt dat Aegon er in deze tijd niet meer aan zou beginnen Ajax te sponsoren. Het verzekeringsconcern draaide inmiddels ook de geldkraan naar de schaatswereld dicht. Volgens Van den Wall Bake is het 'evident' dat de zogeheten fluwelen revolutie van Johan Cruijff sinds 2010 de uitstraling van de club en dus de sponsor geen goed heeft gedaan. 'Aegon heeft zich in die periode altijd wel heel goed opgesteld. Het bedrijf koos geen partij voor Cruijff of Rik van den Boog (ex-directeur, red.), maar bleef achter de club staan.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's