Ajax met aanvaller Milik naar Oekraïne

Reacties

Trainer Frank de Boer kan donderdagavond waarschijnlijk weer een beroep doen op Arek Milik. De Poolse spits reist met Ajax af naar Kiev voor de achtste finale in de Europa League tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk.

Ajax met aanvaller Milik naar Oekraïne

Milik bleek dinsdag tijdens de training voldoende hersteld van een hamstringblessure. De aanvaller liep de kwetsuur op tijdens de topper tegen PSV (3-1 zege) en ontbrak om die reden afgelopen zondag tegen Excelsior (1-0 overwinning). De Pool was in de vorige ronde met drie treffers tegen Legia Warschau van grote waarde (1-0 en 3-0 zege).

Een behoorlijke meevaller dus voor De Boer, die behalve Milik de laatste wedstrijden ook al geen beroep kon doen op Kolbeinn Sigthórsson. De IJslander leek op de weg terug, maar was maandagavond niet fit genoeg voor een rentree in Jong Ajax. Bij afwezigheid van Milik en Sigthórsson namen Lasse Schöne en Anwar El Ghazi afwisselend de spitspositie voor hun rekening.

Overigens keert ook aanvoerder Niklas Moisander terug in wedstrijdselectie van de Amsterdammers. De Finse centrumverdediger moest zondag verstek laten vanwege privé-omstandigheden. Ajax trapt donderdag om 19.00 uur af in Oekraïne. Een week later volgt de return in Amsterdam.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.