Ajax maakt bij VVV-Venlo einde aan slechte reeks

Na drie wedstrijden zonder overwinning heeft Ajax weer een zege geboekt. De ploeg van trainer Martin Jol won zeer moeizaam bij VVV-Venlo (0-2) en verkleinde het verschil met koploper PSV.

Voor het duel in De Koel had Jol enkele wijzigingen aangebracht in de basisopstelling. Luis Suarez ontbrak vanwege een schorsing en werd aan de rechterkant vervangen door Teemu Tainio, Christian Eriksen en Miralem Sulejmani begonnen ook in de basis ten koste van Siem de Jong en Demy de Zeeuw.

Maar ondanks de wijzigingen maakte Ajax totaal geen indruk in Venlo. In de eerste vijf minuten kreeg de thuisclub al twee goede mogelijkheden op de 1-0. Alex Nkume en Ruud Boymans wisten Maarten Stekelenburg echter niet passeren. Ook Urby Emanuelson kreeg in de zesde minuut een enorme kans, maar de middenvelder verzuimde een goede actie van Sulejmani af te ronden.

Het bleek geen voorbode van meer, want voor rust werd Ajax niet meer gevaarlijk. VVV nog wel, maar Boymans strandde opnieuw op Stekelenburg. Ajax-debutant Aras Özbiliz kreeg in de 54ste minuut een goede mogelijkheid de score te openen namens de Amsterdammers, maar volledig vrijstaand schoot hij de bal op VVV-doelman Kevin Begois, die Dennis Gentenaar verving.

Nadat Sulejmani nog een grote kans gemist had opende invaller Mido in de 62ste minuut de score namens Ajax. De aanvaller kreeg de bal gelukkig na een mislukt schot van Eyong Enoh en schoot van dichtbij de 0-1 binnen. Acht minuten later was de wedstrijd beslist. Sulejmani liep zich goed vrij na een een-twee met Mounir El Hamdaoui en passeerde Begois uit een moeilijke hoek.

Ajax wist dus na drie wedstrijden zonder zege en doelpunt eindelijk weer eens te winnen en deed daardoor goede zaken op de ranglijst. De ploeg van Jol staat weer derde in de Eredivisie, met drie punten achterstand op PSV en FC Twente. VVV blijft zeventiende en zag hekkensluiter Willem II één punt dichterbij komen. Foto: VI Images