Ajax kondigt officieel ontslag Maarten Fontein aan

Wat zich twee weken geleden al aandiende, is werkelijkheid geworden. Ajax is een ontslagprocedure begonnen voor algemeen directeur Maarten Fontein en heeft hem met onmiddellijke ingang geschorst.

Ajax kondigt officieel ontslag Maarten Fontein aan

Fontein lag onder vuur sinds het vernietigende rapport van de commissie Coronel, die korte metten had gemaakt met het technische beleid bij de Amsterdamse club. Voorzitter John Jaakke ontkende in eerste instantie in alle toonaarden dat Fontein ontslagen zou worden, maar Voetbal International wist de hand te leggen op vijf verschillende persberichten, waarin het ontslag van de algemeen directeur werd aangekondigd.

'Naar de mening van de Raad van Commissarissen is er mede door de inhoud en de publicatie van het rapport van de onderzoekscommissie een situatie ontstaan, waarin het voor de heer Fontein niet langer mogelijk is om op een geloofwaardige wijze en in het belang van Ajax te kunnen functioneren als algemeen directeur', communiceert de Amsterdamse club via zijn website.

'De Raad van Commissarissen heeft de afgelopen twee weken diverse malen geprobeerd in overleg te treden met de heer Fontein om tot een oplossing te komen en betreurt dat dit niet is gelukt. In afwachting van de ontwikkelingen zal Ajax voorlopig geen verdere toelichting geven op dit bericht.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen