Ajax kan maar kort genieten van droomstart tegen AEK Athene

Ajax is donderdag al na vier minuten op voorsprong gekomen tegen AEK Athene. Chuba Akpom zette zijn ploeg op het juiste spoor richting de tussenronde van de Conference League. De voorsprong van de Amsterdammers bleef echter maar kort staan.

Ajax
Ajax
3 - 1
AEK Athens
AEK Athens

Akpom heeft een basisplaats omdat Steven Berghuis (geschorst) ontbreekt. De Engelsman is opgesteld als rechtsbuiten, maar John van 't Schip zei vooraf al dat het de bedoeling is dat Akpom vooral veel in de punt van de aanval zal gaan opduiken.

Al in de vijfde minuut was het raak voor de aanvaller. Doelman Georgios Athanasiadis van AEK zag er niet goed uit bij een Amsterdamse hoekschop en Akpom kopte raak. Voor Akpom betekende het zijn zevende doelpunt in dienst van Ajax; vijf van de eerdere goals maakte hij als invaller.

Lang kon Ajax niet van de voorsprong genieten, want het antwoord van AEK kwam al snel. In de tiende minuut kopte Levi Garcia (ex-AZ en ex-Excelsior) buiten het bereik van Diamant Ramaj de 1-1 binnen.