'Ajax is goede test voor duel met Anderlecht'

Standard Luik heeft vertrouwen geput uit de overwinning op AS Eupen op weg naar het Europa League-duel met Ajax. Trainer Aleksandar Jankovic kijkt echter verder dan het duel in Amsterdam.

Standard won zondag ondanks een gemiste strafschop met 3-0 van AS Eupen, waarmee het geschonden blazoen na de bekeruitschakeling door Geel weer wat werd opgepoetst. 'Het was niet perfect', zei Jankovic na afloop.

'Ik vond ons niet autoritair genoeg in de eerste helft, vooral bij spelhervattingen', aldus de coach. 'Ik miste scherpte in de duels. De tweede helft deden we dat veel beter. Wat de gemiste strafschop betreft: Edmilson is de eerste op de lijst, maar Belfodil trapte en miste. De spelers mogen van mij overleggen, ik ga daar niet zwaar aan tillen.

Jankovic was gelukkig dat zijn drie aanvallers Benito Raman, Edmilson Junior en Ishak Belfodil ieder een doelpuntje meepikten tegen Eupen. 'En we hebben ook geen treffer geïncasseerd. Ajax zal een goede test voor de wedstrijd tegen Anderlecht zijn', keek de coach vooruit.