Ajax incasseert in recordnederlaag honderdste CL-goal

Dat Barcelona woensdagavond in Camp Nou halt hield bij 4-0 zorgde ervoor dat Ajax de grootste nederlaag ooit in de Champions League evenaarde. Twee keer eerder stond eenzelfde nederlaag op het scorebord in het miljoenenbal.

Ajax incasseert in recordnederlaag honderdste CL-goal

Op 28 september 2004 droeg Roy Makaay met een hattrick bij aan de 4-0 nederlaag van Ajax bij Bayern München. Ruim zes jaar later, op 23 november 2011, verloor Ajax in de eigen Arena met 0-4 van Real Madrid. In dat treffen was Cristiano Ronaldo met twee goals een van de kwelgeesten van de Amsterdammers.

De grootste Europese nederlaag van Ajax betekende het bezoek aan Camp Nou gisteren niet. In de Europa Cup I werd in oktober 1980 met 5-1 verloren bij Bayern München. Dat treffen staat nog altijd in de boeken als grootste nederlaag.

In 1958 en 1979 werd ook al verloren van respectievelijk Vasas Boedapest en Omonia Nicosia in het Europa Cup 1-toernooi. Beide keren betrof het een 4-0 nederlaag.

Behalve de evenaring van de grootste CL-nederlaag moest Ajax tegen Barcelona een pijnlijke goal toestaan. De 3-0 van Gerard Piqué (foto) was de honderdste tegengoal in de Champions League. Daar waren 91 wedstrijden voor nodig. (Tim Tempelaars)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen