Ajax imponeert met glansrijke zege op RB Leipzig

Ajax heeft in Albufeira zijn spierballen getoond met een indrukwekkende 5-1 oefenzege op RB Leipzig. Amin Younes stal de show tegen de nummer twee van de Bundesliga.

Ajax nam in de eerste helft in een tijdsbestek van zeventien minuten een 3-0 voorsprong tegen de Duitse stuntclub. De eerste goal was van Younes, die afrondde na een fijne pass van Davy Klaassen. Na een enorme fout van Leipzig-doelman Peter Gulacsi maakte Kasper Dolberg op aangeven van Younes er 2-0 van. Bij de 3-0 waren de rollen omgekeerd: assist Dolberg, doelpunt Younes.

Vlak na rust was Younes weer trefzeker. Daarna deed Leipzig wat terug. Davie Selke rondde in de 64ste minuut af met een schot in de kruising, nadat hij Davinson Sánchez het bos in had gestuurd. Het slotakkoord was van Ajax en kwam op naam van de mogelijk vertrekkende Anwar El Ghazi, die in de 81ste minuut koppend scoorde na een vrije trap van Hakim Ziyech.

Met de zeer knappe zege neemt Ajax revanche voor de nederlaag van zijn b-ploeg tegen Excelsior van eerder vandaag. Volgende week zondag hervatten de Amsterdammers de Eredivisie uit tegen PEC Zwolle.