B-keus Ajax onderuit tegen Excelsior na wereldgoal Hadouir

Ajax heeft de eerste van twee oefenwedstrijden zaterdag verloren. Excelsior versloeg de Amsterdammers met 3-1.

Trainer Peter Bosz koos ervoor om tegen de Kralingers te spelen met de spelers die dit seizoen niet kunnen rekenen op een basisplaats. Excelsior bleef dan ook eenvoudig op de been in Estádio da Nora. Ajax had weliswaar het balbezit, maar grote kansen leverde dat nauwelijks op.

In de elfde minuut kwam Excelsior door een rake kopbal van Nigel Hasselbaink op voorsprong. Dat was niet de enige tegenvaller die Ajax te verwerken kreeg, want vroeg in de tweede helft viel Jairo Riedewald uit met een knieblessure.

Bijna vanuit het niets kwam Ajax in de zeventigste minuut op gelijke hoogte via Mitchell Dijks, die binnenkopte uit een vrije trap van Abdelhak Nouri. Lang kon Ajax niet genieten van die 1-1, want in de 78ste minuut zorgde Anouar Hadouir met een schitterende treffer voor 2-1.

Van grote afstand verschalkte de middenvelder Tim Krul, die halverwege binnen de lijnen was gekomen voor Diederik Boer. Vier minuten later was het opnieuw raak. Uit een hoekschop van Hadouir werkte Jurgen Mattheij het vierde doelpunt van de middag binnen.

De hoofdmacht van Ajax komt vanaf 16.30 uur uit tegen RB Leipzig, de verrassende nummer twee van de Bundesliga.