Ajax houdt 'interessante' Dost in de gaten

In de zoektocht naar een nieuwe centrumspits houdt Ajax ook de Eredivisie in de gaten. Bas Dost is een van de 'interessante' opties voor de Amsterdammers.

Ajax houdt 'interessante' Dost in de gaten

Ajax is op zoek naar een centrumspits die in de voetsporen kan treden van Klaas-Jan Huntelaar. Darío Cvitanic bleek tekort te komen en speelt inmiddels op huurbasis voor het Mexicaanse CF Pachuca. Marko Pantelic vult sinds afgelopen zomer de positie in maar vertrekt waarschijnlijk na een jaar alweer uit Amsterdam.

De twintigjarige Dost is kandidaat voor de vacature bij Ajax. De Amsterdamse club volgt de verrichtingen van de aanvaller van Heracles Almelo aandachtig. 'Dost heeft op jonge leeftijd in Nederland naam gemaakt', zei Jol. 'Hij is een interessante speler die we in de gaten houden.'

Dost zelf staat open voor een vertrek uit Almelo. 'Het bevalt Bas uitstekend bij Heracles en ik sluit niet uit dat hij blijft, maar er kan de komende weken best iets voorbij komen dat te interessant is om te weigeren', zei zaakwaarnemer Henk Nienhuis deze week in Voetbal International.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen