Heracles-spits Dost heeft clubs voor het uitkiezen

Heracles Almelo is dit seizoen wellicht de grootste verrassing in de Eredivisie. Exponent van de goed draaiende ploeg van Gertjan Verbeek is Bas Dost. De twintigjarige aanvaller scoorde al twaalf keer en is daarnaast een prima aanspeelpunt en beheerst het kaatsen zoals het een goede spits betaamt.

Heracles-spits Dost heeft clubs voor het uitkiezen

'De belangstelling voor Bas is groot en daar zitten een topclub, een interessante buitenlandse club en clubs uit het linkerrijtje van de Eredivisie bij', vertelt Henk Nienhuis, zaakwaarnemer van Dost aan Voetbal International. 'Binnenkort gaan we met de geïnteresseerde clubs om de tafel. Het bevalt Bas uitstekend bij Heracles en ik sluit niet uit dat hij blijft, maar er kan de komende weken best iets voorbij komen dat te interessant is om te weigeren.'

Hoewel het kamp-Dost er verder geen mededelingen over doet, zou Ajax de geinteresseerde Nederlandse topclub zijn. In Amsterdam is nog geen zekerheid over het aanblijven van Marko Pantelic. Mocht de Serviër vertrekken, dan zou Bast Dost zijn opvolger kunnen zijn.

'Ik ga er honderd procent van uit dat Bas bij Heracles blijft', reageert Heracles-voorzitter Jan Smit. 'Wij hebben als club ook geleerd. Bas is de meest trefzekere Nederlander op de topscorerslijst en international van Jong Oranje. Een speler van een dergelijk kaliber moet je rechtstreeks naar het buitenland verkopen en niet naar een andere Nederlandse club.'

Dost heeft een contract tot medio 2011 in Almelo. De club heeft daarnaast een optie voor nog een jaargang. De aanvaller kwam in 2008 voor driehonderdduizend euro over van FC Emmen. Na een seizoen wennen is Dost onder Verbeek tot volle wasdom gekomen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen