'Ajax heeft Moisander en Serero nodig voor stabiliteit'

Reacties

Ajax-trainer Frank de Boer heeft met het oog op de titelstrijd besloten Niklas Moisander aan zijn aflopende contract te houden bij Ajax. Hoewel het aanblijven van de Finse aanvoerder indirect inhield dat Stefano Denswil transfervrij naar Club Brugge vertrok, vindt De Boer de ervaring van Moisander onmisbaar in de titelstrijd.

'Ajax heeft Moisander en Serero nodig voor stabiliteit'

'De ervaring van Niklas was een belangrijke overweging om hem niet te laten vertrekken deze winter', vertelde De Boer tijdens een perspraatje bij het trainingskamp in Qatar. 'Hij is een heel stabiele factor in het veld, en ook daarbuiten. Ik verwacht niet dat PSV en Feyenoord in de tweede seizoenshelft net zo veel punten gaan laten liggen als vorig jaar. Dus we zullen stabiel moeten zijn en daar hebben we Niklas bij nodig.'

In dat opzicht is De Boer ook blij dat Thulani Serero de komende weken niet ontbreekt door verplichtingen voor zijn land op de Afrika Cup. 'Ik ben super blij dat de coach van Zuid-Afrika de verkeerde keuze heeft gemaakt en Thulani gewoon bij ons is. Want hij heeft zich ontwikkeld tot een van onze meest stabiele spelers', aldus De Boer over Serero, die met zijn stabiliteit eveneens een belangrijke rol vervult in de titelstrijd.

Killen
Met Serero heeft De Boer zijn zoektocht naar de opvolger van de vertrokken Daley Blind (Manchester United) en Christian Poulsen (FC Kopenhagen) afgerond. De Boer verklapte in Qatar dat Poulsen, die weg wilde omdat hij geen vaste basisspeler was, spijt had van zijn vertrek bij Ajax. 'Hij wilde graag terugkeren, maar toen hadden we net Niki Zimling aangetrokken', stelde De Boer over Poulsen, die regelmatig in de ploeg kwam als Ajax een wedstrijd over de streep moest trekken.

Het is een kwaliteit die De Boer bij maar weinig spelers terugziet. In Qatar heeft Ajax daarom twee teambesprekingen gehad. 'We hebben het onder meer gehad over winnen en hoe je wedstrijden kunt killen. We zijn te vaak op een 2-0 voorsprong gekomen, waarna we alsnog in de eindfase met geknepen billen zaten. Ik heb tegen spelers als Davy Klaassen en Joël Veltman gezegd dat er een zware periode aankomt en dat zij tot de dragende spelers moeten behoren.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.