Ajax gewaarschuwd voor Griffiths, thuisnederlaag voor Rekik

Reacties

Van de aanstaande Europa League-opponenten van de Nederlandse clubs heeft alleen Celtic een goede dag gehad. Ajax moet vooral Leigh Griffiths in de gaten houden.

Ajax gewaarschuwd voor Griffiths, thuisnederlaag voor Rekik

Griffiths (foto) was vijf keer trefzeker in de laatste drie competitiewedstrijden, waaronder tweemaal tegen Ross County (1-4). Door de ruime zege op de ploeg van Alex Schalk, die in de tweede helft inviel, staat de regerend kampioen van Schotland zes punten voor op achtervolger Heart of Midlothian. Celtic ontvangt op 26 november Ajax, dat Fenerbahçe nog van de tweede plaats hoopt te stoten in Groep A.

Op diezelfde avond probeert AZ in Alkmaar zijn Europese droom in leven te houden tegen Partizan Belgrado. De Serviërs haalden ondanks een snelle rode kaart voor Petar Grbic een 2-0 achterstand op tegen Jagodina (2-2), maar voor de regerend landskampioen is een gelijkspel tegen de nummer laatst desondanks teleurstellend. De Bulgaar Valeri Bojinov en ex-Feyenoorder Stefan Babovic scoorden.

FC Groningen, dat al Europees is uitgeschakeld, kan dan op bezoek bij Olympique Marseille enkel nog wat punten voor de Europese coëfficiëntenlijst verdienen. De Zuid-Fransen, twaalde in de Ligue 1, ontgoochelden met Karim Rekik in de basis thuis tegen Olympique Nice.  Valere Germain maakte na een kwartier de enige treffer in Stade Vélodrome.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.