Ajax gewaarschuwd: 'Doekhi-waanzin in Köpenick'

Reacties

Danilho Doekhi heeft zich zaterdag laten gelden als een wapen van Union Berlin, dat met dank aan de ongekende productie van de Nederlander ontsnapte aan puntenverlies bij de herstart van de Bundesliga.

Ajax gewaarschuwd: 'Doekhi-waanzin in Köpenick'
© viaplay
Union Berlin
Union Berlin
3 - 1
1899 Hoffenheim
1899 Hoffenheim

Doekhi vervulde zaterdag een heldenrol An der alten Försterei. Met twee treffers in een tijdsbestek van zeventien minuten draaide de verdediger in de slotfase de wedstrijd in het voordeel van Union, dat dit seizoen ongeslagen blijft op eigen veld. 'JAAAAAAA MAAAAAN! DANILHO FUCKING DOEKHI!', twitterden Die Eisernen. 'Doekhi-waanzin in Köpenick', kopte de Berliner Zeitung over de ongekende Nederlandse bijdrage aan de ontsnapping tegen 1899 Hoffenheim, dat uiteindelijk met een 3-1 nederlaag naar huis werd gestuurd.

Doekhi tekende zaterdag voor een zeldzame prestatie. Met zijn twee rake kopballen trad hij in de voetsporen van Klaas Jan Huntelaar, die in april 2013 de laatste Nederlander was geweest die dat kunststukje in de Bundesliga had laten zien. Over minder dan een maand kan hij de oud-international de hand schudden als Union de tegenstander is van Ajax in de tussenronde van de Europa League.

Met dank aan Doekhi klom Union naar de derde plaats in de Bundesliga. De verdediger zelf besefte hoe zeldzaam zijn heldenrol was. 'Het zijn twee zeer belangrijke goals, ongelooflijk. Ik kan het me niet herinneren dat ik twee keer heb gescoord in één wedstrijd', zei hij na afloop tegen het Berlijnse rbb/24. Twee keer kopte hij raak na een corner van Christopher Trimmel. 'We weten dat het een wapen is van ons team. We trainen er vaak op en dat zie je nu.'

Zo zag de heldenrol er van Doekhi uit.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Union Berlin
Meer over Union Berlin
Meer D. Doekhi
Meer over D. Doekhi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.