Ajax geniet van Dolberg: 'Ik chipte de bal om hem heen'

Kasper Dolberg zette Ajax met een prachtig doelpunt op het goede spoor in de Europa League-wedstrijd tegen Celta de Vigo. Na afloop van de 3-2 overwinning bleef de Deense spits bescheiden over zijn hoogstandje.

Dolberg werd aangespeeld door Bertrand Traoré en zorgde vervolgens voor het hoogtepunt van de wedstrijd. 'Ik had één verdediger in mijn rug en zag dat hij snel op me afkwam, dus ik chipte de bal om hem heen en schoot de bal in de korte hoek. That's it', aldus de immer rustige Dolberg tegenover FOX Sports. 'Ik blijf altijd kalm, zo ben ik nu eenmaal. Of iedereen in Europa nu weet wie ik ben? Dat weet ik niet. Ik heb geen idee hoeveel mensen deze wedstrijd hebben gezien.'

Trainer Peter Bosz genoot met volle teugen van het hoogstandje van de negentienjarige spits. 'De actie van Bertrand Traoré was ook goed en wat Kasper vervolgens doet is natuurlijk geweldig', zei de coach, die sowieso zeer tevreden was over het optreden van zijn ploeg in de eerste helft. 'Dit was eigenlijk het Ajax zoals ik het graag zie.'

'We speelden echt heel erg goed', vervolgde Bosz. 'Zij zetten fel druk en dan moet je rustig blijven voetballen. Dat deden we heel goed. Het is dit seizoen alleen nog niet gelukt om dat negentig minuten lang te doen en dat lukte ook vandaag niet. Het eerste kwartier na rust was voor Celta, daarna waren wij weer heer en meester. Tot aan de tachtigste minuut.'

Op dat moment zorgde invaller John Guidetti namelijk voor de 3-1 en werd het ook al snel 3-2 via Iago Aspas. Ajax was het even helemaal kwijt. 'Na die 3-1 moet je rustig blijven voetballen, maar dat deden we niet. Na die 3-2 dacht ik wel even: Het zal toch niet.' Ook Dolberg maakte zich in die fase van de wedstrijd zorgen. 'We werden wat nerveus, maar gelukkig redde André Onana ons in de slotfase en boekten we alsnog een goede overwinning.'