Ajax geeft Bailey niet zomaar op

Reacties

Leon Bailey staat nog altijd bovenaan het wensenlijstje van Ajax om deze zomer naar Amsterdam te halen. RC Genk wil de negentienjarige Jamaicaanse aanvaller echter niet zomaar laten gaan.

Ajax geeft Bailey niet zomaar op

Bailey, die in België nog een contract tot medio 2020 heeft, staat open voor een transfer naar Ajax. De Amsterdammers legden al een bod van elf miljoen euro, dat met bonussen op kan lopen tot vijftien miljoen, neer bij Genk. De Belgische clubleiding was niet onder de indruk en zet in op twintig miljoen euro. Daarnaast is de wens van Genk om Bailey sowieso nog een jaar bij de club te houden.

De gortige eisen hebben Ajax nog niet afgeschrikt. De Amsterdammers zien in Bailey een veelzijdige aanvaller, die met zijn snelheid en individuele actie de aanval van een volgende kwaliteitsinjectie kan voorzien. Die wens is na het dramatische optreden van Ajax tegen Willem ll (1-2) alleen maar groter geworden.

Craig Butler, de vader en zaakwaarnemer van Bailey, ziet een vertrek van de speler ook helemaal zitten. Hij onderzoekt momenteel alle mogelijkheden en stuitte daarbij op een wet uit 1978, die erop neerkomt de sporters in België hun contract mogen afkopen. In dat geval zou Genk beduidend minder verdienen aan Bailey. Dat het zo ver komt lijkt onwaarschijnlijk, maar het vergroot momenteel wel de druk op de clubleiding van Genk.

Overigens laat Bailey zich op het veld niet van de wijs brengen. Na zijn doelpunt afgelopen donderdag in de Europa League, was hij zondag opnieuw trefzeker in het competitieduel van Genk met SC Lokeren (foto).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.