Letschert ziet Sassuolo winnen, Ajax-doelwit scoort

Reacties

In de laatste voorronde van de Europa League strijden de nodige Nederlanders in buitenlandse dienst voor een startbewijs. Zo beleefde Gino van Kessel een weinig plezierige avond tegen Bram Nuytinck, terwijl Mitchell Donald hard onderuit ging bij het Sassuolo van Timo Letschert.

Letschert ziet Sassuolo winnen, Ajax-doelwit scoort

Met Letschert op de bank heeft Sassuolo zich een mooie uitgangspositie verschaft. De Italianen boekten op eigen veld een ruime zege op Rode Ster Belgrado, waar Mitchell Donald een basisplaats had. Domenico Berardi, Matteo Politano en Grégoire Defrel maakten het verschil namens Sassuolo (3-0) in de wedstrijd die onder leiding stond van scheidsrechter Serdar Gözübüyük.

RC Genk heeft het zichzelf bij Lokomotiv Zagreb onnodig moeilijk gemaakt. De Belgische ploeg, die aantrad met de Nederlanders Marco Bizot en Sandy Walsh, gaf een 0-2 voorsprong uit handen. Ajax-doelwit Leon Bailey brak na ruim een half uur uit een strafschop de ban, waarna Mbwana Aly Samatta de marge verdubbelde. Dankzij goals van Mirko Maric en Fiolic kwam Lokomotiv Zagreb op 2-2.

Door doelpunten van Louis Schaub (3) en Stefan Schwab dreigt de Europa League een brug te ver te zijn voor AS Trencín. De Slowaakse club ging tegen Rapid Wien op eigen veld met 0-4 ten onder. Rangelo Janga kon de nederlaag niet voorkomen voor AS Trencín, waar Jeffrey Ket vlak voor tijd inviel en Jamarro Diks op bank bleef.

Anderlecht heeft zo goed als zeker een ticket voor de Europa League bemachtigd. De Brusselse formatie, die aantrad met Bram Nuytinck in de basis, heeft een flink voorschot op de kwalificatie genomen door bij het Slavia Praag van Gino van Kessel (links op foto) met 0-3 te winnen. Idrissa Sylla, Lukasz Teodorczyk en Sofiani Hanni maakten in de tweede helft het karwei af voor Anderlecht, dat na het verlies tegen FK Rostov in de voorronde van de Champions League verwezen werd naar de Europa League-play-offs.

Rafael van der Vaart dreigt dit seizoen met FC Midtjylland verstoken te blijven van Europees voetbal. Terwijl hij werkt aan zijn conditie, ging zijn Deense club op eigen veld verrassend ten onder tegen Osmanlispor (0-1). Een eigen doelpunt van Patrick Banggaard bleek beslissend voor het heenduel in Denemarken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.