Ajax geeft achtervolgers hoop door misstap in Tilburg

Reacties

Een fout van Nick Viergever heeft puntenverlies van Ajax bij Willem II ingeleid: 1-1. De strijd om de tweede plaats lijkt daardoor weer spannend te worden.

Ajax geeft achtervolgers hoop door misstap in Tilburg

In de eerste helft leek er weinig aan de hand voor de regerend landskampioen. Ajax overtuigde weliswaar niet, maar de bezoekers kregen voldoende mogelijkheden om afstand te nemen van Willem II. Anwar El Ghazi raakte de paal, Lasse Schöne verzuimde te profiteren van een fout van Kostas Lamprou, voordat Arek Milik Ajax na een mooie combinatie door het centrum op voorsprong schoot: 0-1.

Zoals wel vaker na de winterstop kende de ploeg van trainer Frank de Boer echter een groot verval na rust. De Amsterdammers ontsnapten nog bij een omhaal van invaller Terell Ondaan die in het zijnet belandde, maar in de 52ste minuut maakte Willem II alsnog de 1-1. Nick Viergever ging enorm in de fout door slecht aan te nemen, waardoor Ali Messaoud kinderlijk eenvoudig raak kon schieten.

El Ghazi
El Ghazi liet vervolgens tot twee keer toe na om Ajax weer aan de leiding te brengen. Hij dook tweemaal vrij op voor Lamprou, maar bij zijn eerste poging stuitte hij op de doelman en daarna maaide de buitenspeler zelfs volledig over de bal heen. Met frisse krachten Richairo Zivkovic en Lucas Andersen trachtte Ajax in de slotfase de druk op te voeren, maar Willem II bleef moeiteloos overeind.

De Tilburgers kregen zelfs een uitgelezen kans om de zege te pakken. Samuel Armenteros had op vijf meter geheel vrijstaand de hoek voor het uitzoeken, maar de spits van Willem II schoot naast. De Tilburgers klimmen door de remise naar de negende plaats.

Het gelijkspel betekent dat Ajax achtervolgers AZ en Feyenoord weer de kans biedt om zich te melden in de strijd om de tweede plaats. De Alkmaarders hebben slechts zes punten minder en Feyenoord kan met een zege op Excelsior ook op die afstand komen. Een week voor de confrontatie in Eindhoven is koploper PSV bovendien definitief uit zicht geraakt voor de regerend landskampioen, aangezien de achterstand nu veertien punten bedraagt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.