Ajax gaat voor São Paulo-talent David Neres

Reacties

David Neres moet Ajax voorzien van meer aanvallende opties. De Amsterdammers bevestigen een bod te hebben uitgebracht op de negentienjarige aanvaller van São Paulo.

Ajax gaat voor São Paulo-talent David Neres

Ajax is naarstig op zoek naar aanvallende versterking, aangezien Anwar El Ghazi dicht bij een overgang naar Lille is. De rechtsbuiten zit zondag nog wel bij de wedstrijdselectie voor het uitduel met PEC Zwolle, maar de kans is groot dat hij vervolgens naar Frankrijk verkast. De clubleiding ziet de noodzaak in van een vervanger en zet al sinds begin januari in op de komst van een Braziliaanse rechtsbuiten.

De bewuste speler, die door scouts van de club in november meerdere keren is bekeken, betreft David Neres. Op 17 oktober maakte hij zijn debuut namens São Paulo in de Série A, waarin hij nu acht duels gespeeld heeft. De teller staat inmiddels op drie competitietreffers voor de international van Brazilië Onder-20, die vorig jaar met zijn club de Copa Libertadores voor beloftenteams won. In dat toernooi was David Neres goed voor vier doelpunten.

De vraagprijs is al langere tijd een struikelblok voor Ajax, hoewel de club deze winter aan uitgaande transfers veel verdiende. Zo namen de Amsterdammers deze transferperiode afscheid van Francesco Antonucci, Riechedly Bazoer en Nemanja Gudelj, die in totaal ruim twintig miljoen euro opleverden. Daar komt op korte termijn nog de transfersom voor El Ghazi bij.

Aangezien Bertrand Traoré actief is op de strijd om de Afrika Cup en Václav Cerny geblesseerd is, heeft trainer Peter Bosz weinig keuzes op de flanken in de aanval. Zo maakt onder andere n de zeventienjarige rechtsbuiten Justin Kluivert zondag deel uit van de wedstrijdselectie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.