Ajax gaat samenwerking aan met 'innovatieve' Braziliaanse topclub

Reacties

Ajax en Club Athlético Paranaense uit Brazilië zijn een langdurige samenwerking met elkaar aangegaan. De samenwerking tussen de Nederlandse en Braziliaanse clubs zal voornamelijk in Brazilië plaatshebben: Ajax wil het scoutingnetwerk in Brazilië uitbreiden, terwijl Paranaense de jeugdopleiding wil verbeteren.

Ajax gaat samenwerking aan met 'innovatieve' Braziliaanse topclub
© Pro Shots

Paranaense is de afgelopen decennia een topclub geworden in Brazilië. In 2019 en 2021 won het team met de CONMEBOL Sudamericana het tweede bekertoernooi van Zuid-Amerika, terwijl de ploeg vorig jaar de finale van de CONMEBOL Libertadores behaalde. Afgelopen zomer behaalde de Braziliaanse club het nieuws door het 18-jarige toptalent Vitor Roque voor tientallen miljoenen aan Barcelona te verkopen.

Ajax hoopt door de samenwerking de volgende Roque in huis te halen. In het persbericht vertelt Maurits Hendriks, Chiefs Sports Officer van Ajax: 'De samenwerking laat zien dat wij vastberaden zijn om het scoutingsnetwerk van Ajax wereldwijd uit te breiden. We zijn enorm blij dat we Paranaense aan ons netwerk kunnen toevoegen. De club staat in Brazilië bekend vanwege haar innovatie methodes zowel binnen als buiten het veld. Met deze samenwerking kunnen we een win-winsituatie voor beiden creëeren.'

Ajax en Paranaense gaan de samenwerking voor ten minste vijf jaar met elkaar aan, met een optie voor nog eens vijf jaar.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.