'Ajax gaat Gudelj overnemen van AZ'

Reacties

Ajax is dicht bij het aantrekken van AZ-middenvelder Nemanja Gudelj (23). Dat meldt De Telegraaf dinsdagochtend.

'Ajax gaat Gudelj overnemen van AZ'

De Servische international en Ajax zouden alleen nog de puntjes op de i moeten zetten wat betreft een vijfjarige verbintenis. De middenvelder zou de Alkmaarders zes miljoen euro opleveren, aangezien dat de gelimiteerde afkoopsom is in het tot medio 2017 lopende contract van Gudelj.

De middenvelder moet bij Ajax niet alleen de eerste aankoop gaan worden voor het nieuwe seizoen, hij moet ook voor de zo gewenste fysieke kracht en het gif in de ploeg gaan zorgen. Ook PSV volgde Gudelj, die afgelopen seizoen nog voor tien miljoen euro had kunnen overstappen naar FC Porto.

Marc Overmars, directeur voetbalzaken bij Ajax, bevestigt in gesprek met Voetbal International de belangstelling. 'Hij staat op de lijst', zo laat hij weten.

Gudelj debuteerde op 15 augustus 2010 namens NAC Breda in het uitduel met FC Utrecht in de Eredivisie. Na drie seizoenen in Breda maakte hij in 2013 de overstap naar AZ, waar hij vorig seizoen tot vijf goals in 29 optredens kwam. Dit seizoen staat Gudelj al op negen competitiedoelpunten in 28 duels.

Met AZ bezet Gudelj de vierde plek in de Eredivisie en stevent hij af op deelname aan de play-offs, terwijl Ajax zich bij het behoud van de tweede plaats op mag gaan maken voor de voorronde van de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.