Ajax evenaart negatief clubrecord tegen PAOK

Ajax heeft woensdagavond met het gelijkspel tegen PAOK Saloniki (1-1) in de derde voorronde van de Champions League een negatief clubrecord geëvenaard. De Amsterdammers bleven voor de derde keer op rij zonder zege in een Europese thuiswedstrijd.

Ajax evenaart negatief clubrecord tegen PAOK

Voorafgaand aan het duel met de Grieken verloor Ajax zijn laatste twee Europa Cup-duels in de Amsterdam Arena. Dat gebeurde achtereenvolgens tegen Anderlecht op 17 december 2009 (1-3) en Juventus op 18 februari van dit jaar (1-2).

Ajax bleef in zijn Europa Cup-historie vijf keer eerder zonder overwinning in drie wedstrijden voor eigen publiek. Recent gebeurde dat nog tussen 6 november 2008 en 18 maart 2009 in de ontmoetingen met Slavia Praag (2-2), Fiorentina (1-1) en Olympique Marseille (2-2).

De huidige reeks van drie thuiswedstrijden zonder winst maakt onderdeel uit van een zwakke serie thuisoptredens van de Amsterdammers. De ploeg van trainer Martin Jol won maar twee van zijn laatste negen Europese thuiswedstrijden: tegen Slovan Bratislava (5-0) en Dinamo Zagreb (2-1).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen