Ajax door rentree Veltman op volle oorlogssterkte

Reacties

Ajax-trainer Peter Bosz heeft Joël Veltman opgenomen in zijn 22-koppige wedstrijdselectie voor het duel van de Amsterdammers bij Excelsior. De verdediger is op tijd fit voor het treffen van zondag 14.30 uur.

Ajax door rentree Veltman op volle oorlogssterkte

Veltman moest donderdag in het Europa League-duel met FC Kopenhagen, waarin Ajax zich uiteindelijk door een 2-0 overwinning plaatste voor de kwartfinale, al snel afhaken met een spierblessure.

Vrijdag gaf Bosz al aan goede hoop te hebben dat de rechtsback van de partij kan zijn tegen Excelsior. 'Joël Veltman liep een kneuzing op waardoor hij niet verder kon. Maar hij heeft vandaag getraind. Dat lijkt dus mee te vallen', refereerde hij aan de bilkneuzing van de ook voor Oranje opgeroepen verdediger.

Daardoor kan Bosz in aanloop naar het uitduel over een volledig fitte selectie beschikken. Ten opzichte van donderdag is aanvoerder Davy Klaassen terug van een schorsing. Jairo Riedewald werd tegen de Denen nog uit de achttienkoppige wedstrijdselectie gehouden, maar omdat Bosz het in de Eredivisie bij 22 spelers houdt is de verdediger annex middenvelder weer terug.

Ajax komt zondag als laatste van de traditionele topdrie in actie. PSV ontvangt zaterdagavond Vitesse en koploper Feyenoord opent de Eredivisie-zondag met een bezoek aan SC Heerenveen. Het verschil tussen de Rotterdammers en Ajax is vier punten. Na de tussenliggende interlandperiode staan de twee aartsrivalen op 2 april in De Arena tegenover elkaar in De Klassieker.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.